Äntligen Elli!

Igår 23.56 tittade äntligen Malenas o Miches lilla flicka ut! Stort grattis! Vi var på bb ikväll och grattade och tittade på lilla fina tösen! Malena gick över 15 dagar nästan 16.. Så äntligen välkommen! Detta fick Elli av oss!
Lyckades inte vända bilden..




Dessa hormoner

Hihi dessa gravid hormoner är ju helt galna ;-) kan man verkligen börja gråta till bonde söker fru?! hihi.. my gud!

Mums!

Igår hade vi möte på jobbet och en av mina kolleger hade bakat en kaka, jag blev så impad så jag tog ett foto på den..jag ska få receptet idag..den var så himla god! Var vanilj i på ngt sätt! Men den e ju inte så praktisk för man måste ju va många som ska fika, men tänkte man kunde kanske gjort den som vanliga bullar! Åå så läcker!



Föräldrarkurs!

Igår var det dax för första delen i föräldrarkursen, Rickard han följde med och det är jag glad över! Vi var 4par och två tjejer som kom själva! Vi pratade om den nya familjebilden, vad händer på bb? vad händer när man kommer hem? och amning!
Nästa vecka är det dax att prata förberedelser inför förlossningen, förlossningslopp och smärlindring! Jag tycker att det är bra att dem har dessa kurser för dem som vill gå! 
Jag vet vilka några var av dem men inga vi känner, Rickard hade spelat fotboll med en av grabbarna och en av tjejerna jobbar på Domus så henne hade jag ju sett några gånger :-)
 
Idag kan man väll säga att min sjukskrivning börjar på riktigt, jag ska jobba 14-18.20 idag istället för 8.30-18.20..sedan har jag ett 4 timmar pass på fredag istället för 8timmar! Imorgon är jag ledig tänkte försöka få lite julstämning här hemma! jag har plockat undan lite nu på förmiddagen,städat lite o fixat! Nu blir det en paus!
Rickard va så duktig igår han tog ett ryck i källaren o fixade lite.. Han är underbar på alla sätt och vis, han är så mån om mig att ja tar det försikigt och vilar..han har tagit mera ansvar hemma( han tog mkt avsvar innan oxå) och är helt fantastisk på alla sätt när man själv känner sig ganska tråkigt, trött och lite grining!
 
Idag ska min älskade syster Sofie till sjukhuset och göra hemska undersökningar dem ska söva henne och jag jag hoppas allt går bra!! Håller tummarna! Kram på er!!!
 
 

Dax att tagga ner..

La mig nyss i sängen gud så skönt! Tröttis! Var hos en jätte trevlig läkare idag, skönt att bli så trevligt bemött! Jag blev tyvärr sjukskriven 75 procent.. första gången i mitt liv jag är sjukskriven! Dem kommer fortsätta ha koll på mina ben och andra bekymmer som jag har, känns tryggt! Ska ringa försäkringskassan imorgon och höra lite vad som gäller då detta är helt nytt för mig! Jag får inse att min kropp inte vill så mkt som mitt huvud vill längre! Jag är så envis men nu lyssnar jag på doktorn! Tack för alla sms, facebooks inlägg o samtal härligt med sådan fin familj och vänner!! Imorgon ska vi på första föräldrar träffen spännande! Godnatt!!

Nov. 25, 2012


Solsidan och glass...




Tjejmys!




Varit hos Anna på lite fika och visning av lite saker som hon själv syr och knåpar! Hon är så duktig,impad! Hon visade lite andra kläder och saker som hon säljer oxå, fanns inte så mkt bebis kläder..hittade lite till Ebba hoppas hon blir glad! Köpte även en liten sak till Elli som envisas att stanna kvar i Malenas mage och en liten sak till våran gosse!! Nu blir det soffan! kram

Bulan och jag!!



Nu ska vi åka på lördagsmys hos familjen Kempner ♥

Lördag!!

Vaknade pigg kl 8.30, gick ner och duschade och fixade sedan frukost! Hade massa planer i huvudet på vad jag skulle hitta på idag, tänkte åka till stan och kolla lite julklappar, tänkte åka en runda till Eko och kolla in deras julmarknad och kanske få mig lite julkänsla.. men min kropp sa gå och lägg dig och vila, så det var bara att lyssna på den och sova en stund! Nu sitter jag här och har inte gjort ngt vettigt på hela dagen förutom tvättat sängkläderna.. Fint väder, vad skulle vara skönare än en liten promis i friska luften? Men jag vet att efter en liten stund har jag ont och behöver sitta en stund :-/
 
Ikväll ska vi hem till Petra o co på lite lördagsmys, äta lite mat och spela lite kort tror jag, ska bli trevligt!
Rickard skulle spelat cup ikväll i hässleholm men han vakande seg och förkyld :-/ tråkigt!
 
Ha en trevlig helg mina vänner!
 

Aj här och där..

Börjar känna mig som en sur tant redan, jag känner mig på dåligt humör, känner mig tråkig och mindre attraktiv.. orkar knappt sitta en timme eller gå en timme..men det går över det oxå! Blev iallafall väldigt glad idag för min barnmorska ringde och sa att läkaren hos dem fått ett återbud på mån kl 13 om jag ville ta den tiden istället och ta proverna och göra undersökningen hos dem istället för på sjukhuset på ons..snacka om att jag blev glad! Mycket skönare! Får vi se vad läkaren säger!! Mattias fick mä Rickard till gymet ikväll duktiga! Tips på roliga bloggar?!! Godnatt!

Kosan!!

Lunch med bästa Ullis!!




Tandis!

Blää nu ska jag in till tandläkaren och kolla läget..Tycker inte att det är så mysigt! Jag ska luncha med Ullis kl 12 så ska bli lite trevligheter efter tandläkar besöket! Det första jag gör nu på morgonen är att kolla mobilen fall där är ngt sms från Malena.. jag drömde att dem fick sin flicka idag..drömde inte just det så tydligt minns mest att hon fick dagens person nummer 121122 hihi vi får väll se om jag får rätt! Imorse ringde en gamal tjej kompis och kollade läget med mig blev jätte glad, vi umgicks mkt förr men tyvärr inte längre, hon har nyss fått sitt andra barn..kanske vi lyckas hålla kontakten när vi nu snart har samma intresse och är mamma lediga lite samtidigt :-) blev glad att hon ringde!! Ha en bra dag mina vänner!

Dax för provning!!


Dax för lite choklad och vin provning!

Det händer saker...




Lunch med fina Cissi!





Godmorgon!

Sitter på bussen in till jobbet, efter 4 dagars ledighet börjar jag lite nätt med 8.30-13.. blir en fika med fina Cissi sen, så glad att hon styr upp lite dejter! igår kväll innan jag skulle sova mailade jag en vän o frågade lite vad hon trode dem ska göra med mig på sjukhuset nästa vecka..samtidigt gogglade jag.. fast jag vet att jag inte borde..mådde nästan illa av allt jag läst om blod o proppar.. kröp ner i sängen..såg då att Josse svarat ett långt inlägg.. skrev bara godnatt till svar och sa jag fick läsa svaret idag annars hade jag nog nanat dåligt!! Samtidigt fick jag sms av Petra att hon kunde följa med mig om jag ville.. :-) Idag har stackars Malena gått över en vecka.. Heja Heja kom nu lilla tjejen!! Ha en bra dag!!

Hos Linda o Robin!

I lördags var vi bjudna på fest hos Linda o Robin, premiär festen i nya huset!!! Dem har fått det så himla fint! Nu väntar dem på trappan upp till övervåningen och att toan ska bli klar där uppe! Så på nyår ska vi nog kunna vara i hela huset :-)
 
Vi hade en jätte trevlig kväll, åt tacos och massa annat gott! Det är verkligen inte riktigt samma att vara nykter och plus 10kg när det är fullt ös på nästan hela sällskapet.. Bebis reagerar väldigt mycket på musik just nu, tror han gillar det för han låg inte stilla på hela kvällen :-) Sofie hade med några av sina vänner, och Robin hade en kompis, kul med lite nytt folk! Träffat Tina o Daniel innan men inte pratat så mycket med dem, trevligt!
Marie redo för tacos!
Daniel säger någon roligt, fångade ett bra ögonblick! Älskar att se syster skratta!!!
Fin syster Bella!
Grabbarna tar lite mat..
Hjärtat!
Helan och Halvan ;-)
 
Hihihi..busarna!
Tina o Syrran hittade brottar trikåer.. ;-)
Smile..
Första grabbarna i vattnet..
Sötisarna!
Flera har hittat i, Marie trivs bland killarna, ser sjukt nöjd ut iallafall! HIhi..
Skåål!
Johan o Syster
Tina o Linda!
Jag..
 
Min kamera dog när det började spåra ut så det får ni väll tack mig för hihih!!! Kanske jag har någon rolig på mobilen!
 
Tack för en trevlig kväll mina vänner!!!
 
 

Hos frissan..


Skulle testa mobil blogga men hur tusan vänder jag bilden??


Glukos och akuten!

Igår kl 8 var jag hos barn morskan för att föra glukos testet för att se om man hade gravid diabetes.. Man hade en citron med sig och barnmorskan blandade drickan, jag fick gå in i en lägenhet där fick jag ett stort glas som jag hade 5 min på mig att dricka upp! magen kurrade som attans hade inte fått varken äta eler dricka på morgonen så det var jätte jobbigt! Jag drack upp allt och jag tyckte det va gott, smakade stark citron saft..Man va ju allt lite törstig, jag förstår inte dem som sagt det va så räligt, det måste va dem som glömt ta med sig citon som tyckte det! Där va några andra tjejer oxå i rummet men dem va ganska tysta alla satt o läste! En av tjejerna hade vatt där längre än mig och plötsligt började hon må illa, hon fick lägga sig i ett rum med en säng o vila! Barnmorskan hämtade mig när jag drukigt upp och vi gjorde dem andra kontrollerna, kissprov,vägas,mäta magen,lyssna på hjärtat..jag låg precis i kurvan varken under eller över, hjärtljuden var toppen och jag hade gått upp 11kg, inte mkt att göra åt det!
Jag visade mitt ben och hon tyckte jag skulle kolla det, hon bokade en tid till mig på sjukhuset om 2 veckor..
När jag va klar gick jag tillbaka till lägenheten o plötsligt mådde jag sjukt illa, la mig i en liten soffa o vilade tills det var ledigt i vilorummet..det bara snurrade o jag mådde inte bra! Efter 2 timmar skulle dem sticka mig men jag orkade inte resa mig så sköterskan fick komma in i detta rummet o sticka mig sen kom hon tillbaka med prov svaren och dem var bra jag hade 4.7 och 4.8 i socker vilket var godkänt hade man haft mera än 8.7 tror jag hon sa så gjorde man om provet för kunde vara tillfälligt eller runt 10.0 då blev man skickad till sjukhuset!
 
Jag tog mig till fantasi och köpte frukost, gick till jobbet och åt den..Gick ut en runda för skulle inte börja förrän 13 och jag va klar redan 10.30.. men jag mådde inte bra så gick upp på jobbet o vilade! Visade mina ben för Anette på jobbet och hon tyckte jag skulle till vårdcentralen och inte vänta 2 veckor! Blev orolig och visste inte hur jag skulle göra, litar ju på barnmorskan att hon inte låter mig gå med ngt farligt i 2 veckor! Tog på mig jobbkläderna satte mig snällt i kassan en timme medan många hade lunch..men när gänget kom tillbaka gick jag till Gunilla o bröt ihop jag sa bara jag vill hem..började stor gråta! Hon följde med mig upp och jag bytte om även hon såg mina ben och sa samma som Anette.. Vilket gjorde mig osäker på hur jag skulle göra..Åkte iallafall hem och åt middag, la mig på sängen.. Då ringde mamma..Jag bröt ihopa och hon var här på 5minuter! Hon sa att vi skulle in till akuten med benet.. vilket vi gjorde..3 nummer före mig gick ganska fort.. vi kom in till sköterskan, han tittade på mitt ben och sa direkt misstänkt propp du måste upp till förlossningen direkt, jag blev jätte rädd! Det kom en barnmorska och hämtade mig, när hon kommer har hon en rullstol med sig till mig, jag känner paniken men hallå ska jag sitta där?? jag kan gå!! Men det fick jag inte! Fick ett rum på förlossningen där dem kopplade upp mig o bebis, han mådde bra! barnmorskan kännde o klämde på magen och vi fick sedan vänta på en doktor!
När doktorn kommer känner jag direkt att vår kemi inte funkade, usch gillade inte henne! Hon börjar med att säga att jag ju fått en tid om 2 veckor varför kom jag då in nu på jour tid?Hon sa jag hade faktiskt en väldigt erfaren barnmorska! Var det ngt akut som hänt ikväll eller? jag får väll se dina ben då men jag har faktiskt mycket att göra ikväll jag är ensam här på förlossningen så får kanske springa lite här mellan så du vet..jag bara okej..tårarna ran..hatar ju sjukhuset..Sen säger hon du hade en väldrig tur att jag kunde komma så fort ivärsta fall hade du kunnat få vänta flera timmar :-/ Tant!
Hon mätte,klämde o kände men sa det inte va någon propp men jag ska hålla koll så inte ena benet blir större än andra osv! Jag fick behålla min tid om 2 veckor för provtagning!
tack för alla sms,facebook inlägg och annat ni är så fina!!!

Arg..

Jaa jag är så arg på mig själv, varför är jag så närvös och rädd för ngt jag vet inte gör ont?! det är ju bara stick i fingret.. aa kan jag inte bara koppla av..varför söker det mig så :-( Alltså glycos testet imorgon kl 08..fasta från midnatt tills 10.30 imorgon..jag som alltid äter direkt på morgonen..får inte dricka heller.. Ska bli spännande och se vad dem säger om min mage första gången dem ska mäta den..säkert gått upp en del kilo sen sist..ska visa barnmorskan mina hemska ben oxå! Hoppas jag inte har gravid diabetes..får hoppas det blir lite sömn inatt..klar 10.30 imorn sen  jobb 12.50-19.30 får se vad jag gör mellan där..Hoppas jag inte svimmar imorgon..ingen mat på morgonen, sitta där 2timmar spänd o närvös..Godnatt!

Bilder från farsdag!

Jag har så långt till min pappa, så mamma kom på frukost dejt istället hihi, systrarna oxå! Mys!
Sedan skulle vi ut till Marie o Anton för att fika lite med Rickards familj, vi åkte vidare till handbollen och såg när Ifk krossade, jag har aldrig varit med om så mkt liv i magen någon gång det var verkligen fullt ös, kanske där är en handbolls kille i min mage ;-) Vi kom på innan matchen att vi var nog hungriga när handbollen var slut så Rickard föräldrar kom med förslaget om vi inte skulle äta på steakhouse, jag hade ju sagt till Bella att hon och jag skulle laga middag tillsammans, men Bella fick hänga på oss andra istället! Tack snälla Ingrid o Gert som bjöd på hela kalaset!
 
 
Anton åt köttbullar!
Bella bus!
Rickards lilla hamburgare!
Rickard blundar typiskt han men hade bara denna bilden :-)
 
Tack för en mysig söndag!
 
 
 
 
 

Ullared!

Nu kommer vi snart Ola-Conny och Morgan vi ses!!! Ska till Ullared för första gången i mitt liv, Bella,Sofie och Mamma ville gärna följa med så nu kör vi :-)
Det ska shoppas!!!! Kraam!
 
 

Jag o Malena!

 
 
Här ligger min mage i lä hihih, min fina svägerska ska ha på tisdag sägs det, men jag tror hon får vänta till lördag nästa vecka :-) Säkert sent på kvällen när vi är hos Linda o Robin!! Hon är så fin!!

Mycket nu..

Det händer en massa saker runt omkring mig nu dem flesta sakerna är inga roliga saker, varit väldigt mycket nu på sista taget och tråkigheterna bara fortsätter.. Rickard säger jag ska försöka att inte tänka så mycket på allt tråkigt utan tänka på mig själv, men ni som känner mig vet att det är inte så lätt :-/ Man är extra känslig nu oxå!
 
Bella sov här igår, Rickard hade sem igår dem hade grejat hela dagen här hemma, målat gosse rummet och fixat där, vatt ute i trädgården och grejat och när jag kom hem hade Rickard maten klart, det va så skönt att bara få sätta sig ner i soffan!! Dem hade varit så duktiga!!
 
Nu ska jag strax till jobbet och ikväll får vi se vad som händer! Kram på er!

Mina tankar går till en vän och hennes familj!!

Jag har en vän som förlorade sin mamma i fredags morse, Åse orkade inte kämpa längre mot den hemska cancern, hon hade kämpat länge men nu orkade inte hennes kropp längre! Det är så fruktansvärt, jag tänker på er alla! 
 
Massa kramar till dig Tess <3
 
 

Mysdag!

Igår var jag ledig och hade en hemma dag!! Jag slappade på förmiddagen, städade lite och plockade undan bara! Blev en stund i soffan sedan :-) Fick ett sms av Bella fall hon kunde hälsa på en stund.. Så hon kom och hjälpte mig bära ner lite saker i källaren, vi fikade och tragga skit!! Rickard kom hem från jobbet och Bella skulle sticka hem och sedan vidare på handbollen.. Bella hade en extra biljett och va snäll och frågade Rickard om han ville hänga mä, han duschade och åt sedan drog han iväg med Bella o Robban!! Jag skulle ha middagsgäst, fina Marie skulle komma på middag inte träffat henne på jätte länge! Jag o Bella träffa henne i måndags på växthuset när vi beställde blommor till Marcus begravning som var i tisdags, Bella o Philip skulle gå! Det är så fruktansvärt när en 19årig kille känner att det verkligen inte finns ngt att leva för längre, detta har tagit hårt!
 
Marie kom när hon hade slutat, jag hade gjort ungstekt falukorv och potataismos, riktig lyx middag haha eller inte! Chokladpudding till efterrätt!! Vi traggade massa skit, vi lever olika liv och det är roligt att höra varadras historier!
En gamal bild på Linda o Marie!!
 

Vilka läser??

Fler av er som läser som har blogg? Kan ni inte skriva eran adress, blivit av med några! Tror även att jag har lite nya läsare som jag inte känner till, varit roligt att följa er oxå!! Kraam!!
 
 

Bölig..

Mmm inne i en böl period känner jag, kan bara börja gråta när som.. jätte känslig.. men men det hör väll till..
Igår va vi hemma hos mamma på middag, jag har som sagt lite problem med mitt ena ben som ser ut som ett kärring ben, jätte blått..hårda blåa plaffar liksom som blir varma..ytliga åderbråk, även sådanna räliga åderbrock som går uppe på huden som maskar..blää.. Fick för mig att visa min mamma dem igår.. Det blev värsta paniken hon blev jätte orolig..likaså jag då när jag såg hennes blick, plus systrarnas.. knappt vågat visa Rickard för jag tycker det är så hemskt! När vi hade åkt hem ringde mamma då hade hon ring sjukvårdsupplysningen men dem ville såklart prata med mig..så mamma bad mig ringa dem vilket jag gjorde, hon vet jag är så rädd för allt som heter sjukvård.. jag bröt ihop i soffan men tog mig i kragen och ringde dem.. Mamma som inte hundra litade på att jag skulle ringa smsa Rickard för att se så jag ringde haha lilla mamma känner mig! Dem sa det inte va proppar för dem syns inte..och man fick andra sympom då än dem jag har.. Dem tyckte jag skulle ringa min barnmorska idag..
Så det sa jag till mamma!! När jag vaknade idag 08.15 va där ett sms från mamma som hon skickade kl 07.40
-vaken?
Hon hade typ drömt mardrömmar om mina ben :-/
Jag ringde dit min barnmorska är men hon va fri idag, dem tog mitt nummer och skulle ringa mig under förmiddagen
Smsa mamma och berättade det!
Kl 12 hade dem fortfarande inte ringt.. mamma tyckte det va dåligt och bad mig ringa dem igen vilket jag inte gjorde..( mamma hade då hört av sig typ 3 gånger och frågat om jag hört ngt)
Bella kom och hämtade mig vi skulle några ärende, jag tänkte jag kunde åkt inom barnmorskan o visat mitt ben när jag ända va i stan..men hon han ringa mig innan jag va där.. Jag berättade och hon frågade lite frågor, det slutade med att jag fick tips om en salva att köpa på apoteket och använda mina stödstrumpor flitigt, får ge det en chans :-/ Hoppas det hjälper..
Ringde mamma och berättade det, det första hon sa var
- Ville dem inte ens titta på dina ben?!
Jag vet det inte är farligt men det är inget kul alls..
 
 

Blogg torka!

Inte haft någon ork eller lust att blogga senaste dagarna, så är det ibland! Idag redan söndag och helgen har gått fort som vanligt! I fredags hade vi en ganska tuff dag på jobbet och mitt pass 9-19.30 var oxå ganska tufft! Åkte hem till Petra när jag slutade där väntade delar av släkten, Petra bjöd på kalkon middag, det var så himla gott, undrar om det finns någon bättre mat?! Tror inte det!
 
Igår åkte jag och Rickard in en runda till stan och tittade, han hittade 2 skjortor på sandelins jätte fina! Vi körde till maxi och handlade, hade gäster igår kväll, hade laddat kameran men blev inga foto, hur kunde jag glömma? Anna,Foffo,Hedda, Malin,Johan och Erik va här! Vi hade jätte mysigt vi bjöd på Sparrisfilen och klyftpotatis, sparrisfile är flälskfile med dragonsåså och sparris :-) Till efterrätt blev det blåbär och hallon paj!
 
Vi satt och traggade skit och hade trevligt, mysigt att träffa dem! Det blev inte så sent, satte oss i soffan en stund efter att alla åkt hem sedan blev det sängen och sovmorgon för min del till nästan kl 9!!
 
Jag har aldrig varit i Ullared aldrig lockat mig men sa för några år sedan att blir jag gravid så ska jag dit iallafall en gång, nu har vi bestämt att vi ska åka dit nästa måndag den 12nov..Jag,Sofie,Bella o Mamma :-) Ska blir spännande hihi!! Blir nog lite julklappar inhandlade oxå!
 
Idag bjuder mamma på middag så ska ner till åhus vid 15 och äta, tackar man inte nej till!!
 
Kram på er!

RSS 2.0