Min lediga måndag!

Knappt kunnat gå ut med soporna för det har regnat exakt hela dagen, det blev faktiskt en inne dag idag i höst rusket! Jag har tvättat lite, städat o torkat golven, städat kylskåpet och lite sånt smått o gott! Såklart en eftermiddags vila oxå! Nu har jag slängt ihop en pasta gratäng som jag strax ska slänga in i ugnen, det blev lite smått o gott av det jag hade hemma, vi får hoppas att det smakar!
På lördag ska Rickard på fotbollsfest, Jag o Carro chattade lite igår om att ses och äta lite mat här, tänkte se fall någon mera va sugen, hojta till isåfall :-) bara snacka lite skit och kanske spela ngt spel! Tror vi hjälps åt att laga ngt gott, jag jobbar på dagen!!
 
Ringde folksam idag där jag har mina försökringar och "anmälde" att jag va gravid så dem la till det i uppgifterna, man får en försäkring gratis men jag la på en extra försäkring som kostade 1050kr, den täckte massa mera saker som tex gravidkomplikationer och förlossningskomplikationer, ev diagnoser,hjälpmedel osv ja listan va lång! Kändes bättre tycker jag än bara den som va gratis!
 
Sen det här med gravidpenning om man behöver gå hem tidigare från jobbet än dem 10dagarna innan förlossning, det ska man ansöka om innan, jag fick papper förra veckan och satte mig idag och skulle fylla i dem, man kan få ersättning om man har ett tungt arbeta max 60dagar innan förlossning, så står det från vilken dag jag vill sluta arbeta? Men hur tusan ska jag veta det nu? Det kanske bara säger stopp en dag liksom.. Jag vill och ska käpma för att jobba sålänge som möjligt men lite rädd att ev inte klara stressen i jul o nyår.. Chefen kan omplacera mig till bara kassan, men det är faktiskt jobbigt att sitta i kassan hela dagar i den stressen oxå.. Det va svåra papper att fylla i iallafall.. :-/
 
Kram på er!
 

Kommentarer
Postat av: Cissi

Jag har med börjat tänka på gravidpenning.. Jag vill med jobba som vanligt så länge som bara möjligt, men hur ska man veta hur man mår om 2-3 månader?! Knepigt, knepigt..
Kram

2012-10-15 @ 18:33:59
URL: http://Sesajlia.blogspot.com
Postat av: Josephine

Gör så att du fyller i ett datum som känns realistiskt. Hellre för tidigt än försent. Försäkringskassan vill ha papprena senast ca 30 dagar innan din första utbetalning, oftast går handläggningstiden snabbare än så. När du har fått ditt beslut från Fk innehåller den en försäkran som du fyller i och skickar in när du ej kan arbeta längre. Då vet Fk att nu vill du ha gravidpenning utbetalt. Så skicka inte in försäkran förrän du vet att du inte kan jobba längre. Ring Fk om det är ngt du undrar över: 0771-524 524
Lycka till!

2012-10-16 @ 17:41:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0